Do we need to add all desktops allocated to users in CMDB ?

Discussion forum dedicated to configuration management and ITIL
Post Reply
User avatar
hitsingh
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Wed Jun 10, 2009 8:00 pm

Do we need to add all desktops allocated to users in CMDB ?

Post by hitsingh » Sun Jul 05, 2009 3:43 am




User avatar
Mark-OLoughlin
ITIL Expert
ITIL Expert
Posts: 306
Joined: Thu Oct 11, 2007 8:00 pm
Location: Ireland

Post by Mark-OLoughlin » Sun Jul 05, 2009 5:57 pm

Mark O'Loughlin
ITSM / ITIL Consultant

User avatar
UKVIKING
ITIL Expert
ITIL Expert
Posts: 3639
Joined: Fri Sep 15, 2006 8:00 pm
Location: London, UK

Post by UKVIKING » Mon Jul 06, 2009 3:04 am

John Hardesty
ITSM Manager's Certificate (Red Badge)

Change Management is POWER & CONTROL. /....evil laughter

User avatar
viv121
ITIL Expert
ITIL Expert
Posts: 117
Joined: Fri Dec 14, 2007 7:00 pm

Post by viv121 » Mon Jul 19, 2010 10:06 am

To add to two posts.

Assets and CIs are normally seen as two different things. While Assets can be a CI, the vice versa might not be true. for practical purposes, the assets for which a change record is raised are maintained in the CMDB. We don't normally raise change orders for Desktops and laptops as they don't normally have dependent CIs.
regards,

Vivek
"the only statistics you can trust are those you falsified yourself"
Winston Churchill

Post Reply